BORJÚ : Borjú katonák hagymapáncélban (Vacsoracsata) |
Borjú katonák hagymapáncélban (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 8 szelet borjúhús, 40 dkg füstölt, főtt bacon szalonna, 40 dkg trappista sajt, 1 óriási póréhagyma, olívaolaj, víz, só, bors
Elkészítése:
A borjúhúst szeleteljük fel és ütögessük meg, hogy vékony legyen. Majd sózzuk és borsozzuk meg.
Kockázzuk fel a bacon szalonnát, a trappista sajtot pedig reszeljük le.
Rakjuk a hússzeletekre a baconszalonnát és a reszelt sajtot.
Ezután vágjuk végig hosszában a póréhagymát, majd mossuk meg és tegyük bele a töltött borjúhúst. Ha ezzel végeztünk, hajtsuk rá a hagymát és az oldalánál tűzzük össze fogpiszkálóval. Majd öntsük az olajat a serpenyőbe és tegyük bele a húsokat.
Pirítsuk meg mindkét oldalát és öntsük fel annyi vízzel, hogy pár percig tudjuk párolni.
Tejszínes burgonyával és salátával tálaljuk.
|