Keleties zöldséges tészta csirkemellel
Hozzávalók 4 személyre: 2 egész csirkemell (kb. 80 dkg), 8 ek. szójaszósz, 6 gerezd fokhagyma, 10 dkg friss gyömbér, 30 dkg rizstészta vagy woktészta, só, olaj, 3 szál közepes sárgarépa, 3 szál szárzeller, fél fej kínai kel, 1 cs. friss koriander, kevés olaj (lehetőség szerint mogyoró- vagy szezámolaj), 2 ek. méz
Elkészítése:
Elkészítjük a csirkemell marinádját: 3 evőkanál szójaszószt összekeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymával és 5 dkg frissen reszelt gyömbérrel. Belehelyezzük a csirkemelleket (egészben), és 1,5 órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott idő alatt.
A megpucolt, vékony csíkokra vágott sárgarépát, zellert és kínai kelt kevés olajon átpirítjuk a mézzel, a maradék zúzott fokhagymával és reszelt gyömbérrel, illetve a vágott korianderrel.
A tésztát leszűrjük (nem mossuk le!), majd összeforgatjuk a pirított zöldségekkel. Meglocsoljuk a maradék szójaszósszal, azzal is összekeverjük.
A lecsepegtetett csirkemelleket forró olajon körbepirítjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 6-7 percig sütjük. Tálalás előtt feldaraboljuk, és a tésztára halmozzuk.
(Nők lapja, 2012/35)
|