Berlini egytál
2013.07.27. 15:42
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéskaraj, 10 deka füstölt szalonna, 10 deka füstölt kolbász, 2 pár virsli, 1/2 kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, kevés liszt, zsír, só, bors
Elkészítése:
A hússzeleteket kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe mártjuk, mindkét oldalon csak annyira sütjük meg a forró zsírban, hogy színe legyen, s meleg helyre félretesszük.
A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, lecsurgatjuk.
A vékonyra szeletelt hagymát forró zsíron üvegesre pároljuk, rátesszük a kinyomott káposztát, belekeverjük az apróra vágott kolbászt, szalonnát, és egy kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.
A hússzeleteteket mélyebb tűzálló tálba tesszük, beborítjuk a káposztával, tetejére szórjuk a karikára vágott virslit, fóliával letakarjuk, és a sütőben jól összemelegítjük (pirítani nem kell).
Adhatunk mellé héjában főtt, majd megtisztított kisebb burgonyákat.
|