LEVESEK : Téli zöldségleves pirított magvakkal |
Téli zöldségleves pirított magvakkal
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 4 ek. olívaolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 felkockázott sárgarépa, 1 felkockázott paszternák, 1 felkockázott fehérrépa, 1 felkockázott kis zellergumó, 1,2 l víz vagy zöldségleves, só, bors, 3 dkg pirított tökmag, 3 dkg pirított napraforgómag, 2 dkg pirított szezámmag (a natúr magokat sütőben 3-4 perc alatt megpiríthatjuk)
Elkészítése:
A vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, majd amikor már szép sárga, hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott zöldséget. Folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a folyadékkal. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd összeturmixoljuk, és a magokkal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
|