Gombás libamáj
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg libamáj, 25 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1 ek. libazsír (vagy 2 ek. olaj), 1/2 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. reszelt vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors
Elkészítése:
A libazsíron éppen csak megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát, majd rátesszük a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd ha zsírjára sült, lepirítjuk rajta a kockákra vágott libamájat. Ráöntjük a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforraljuk. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödött, a lángot eloltjuk alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyjuk.
Rizibizivel kínáljuk. Csak a tányéron sózzuk.
|