Chilis strucc steak
Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet egyenként kb. 12 dkg-os strucc steak, a páchoz: 1 dl olívaolaj, 1 ek. mustár, 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva, 1 ek. chilipor, só
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd belerakjuk a húst. A strucchús annál porhanyósabb, minél tovább áll a pácban, ezért akár 2-3 napig is hagyhatjuk állni a hűtőszekrényben.
A készre pácolt steak szeleteket grillen, vagy serpenyőben ízlésünknek megfelelően süssük médiumra, vagy jól átsütöttre. Köretként évszaknak megfelelő friss salátát, és/vagy sült burgonyát és/vagy aszalt gyümölcsöket kínáljunk hozzá.
|