Currys tojássaláta
Hozzávalók 4 személyre: 6 tojás, 1 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj), 1 vöröshagyma apróra vágva, 1 ek. thai sárga currykrém, 4 ek. natúr joghurt, 1/2 tk. só, 1 marék friss korianderzöld apróra vágva, 1 csokor vízitorma, vagy ruccola, 2 cukkini vékony, rövid csíkokra vágva, 1 friss zöld chilipaprika kimagozva, apróra vágva, 1 tk. halszósz, 1 tk. rizsborecet, 3 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj)
Elkészítése:
A megmosott tojásokat hideg vízben egy lábosba tesszük és felforraljuk. Tíz perc alatt keményre főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Meghámozzuk és félbevágjuk.
Közben az olajat egy közepes méretű serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát megpároljuk benne, óvatosan, hogy megpuhuljon, de ne piruljon meg. Levesszük a tűzről és belekeverjük a currykrémet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a joghurtot, a sót és a koriander felét. Félretesszük.
A vízitormát és a cukkinit elrendezzük egy tálon. A chilit elkeverjük a halszósszal, az ecettel meg az olajjal, és a zöldségekre öntjük.
A tetején elrendezzük a tojásokat, mindegyikre teszünk egy kanállal a joghurtos keverékből. Meghintjük a maradék korianderrel, és azonnal tálaljuk.
|