CSIRKE : Zöldcitromos csirkecurry |
Zöldcitromos csirkecurry
Hozzávalók: 1,5 kg lebőrözött, feldarabolt csirke, 3 ek. olívaolaj, 2,5 dl kókusztej, 5 zöldcitromlevél felaprítva, só, friss koriander levél, zöldcitrom szeletek; a mártáshoz: 6 piros chili kimagozva, finomra aprítva, 1 fej felaprított vöröshagyma, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 tk. aprított fenyérfű, 2 tk. aprított galangál gyökér, 1 tk. őrölt kurkuma
Elkészítése:
A vöröshagymát, chilit, fokhagymát, fenyérfüvet, galangált és a kurkumát összeturmixoljuk, egészen addig, amíg darabos krémet nem kapunk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és beletesszük a fűszerkrémet, majd alacsony hőfokon kb. 10 percig főzzük. Belehelyezzük a csirke darabokat, megsózzuk, és 2-3 percig állandó kevergetés mellett sütjük. Ezt követően hozzáöntjük a kókusztejet, a félbevágott zöldcitromokat és a csíkokra vágott leveleit. Fedő alatt pároljuk, amíg a csirke meg nem puhul. A végén vegyük le a fedőt, hogy a leve elpárologjon, és sűrű, krémes szaftja legyen.
Tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy apróra szeletelt főtt krumplival.
|