Hagymás padlizsánsaláta
Hozzávalók 4 személyre: 4 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj), 1 vöröshagyma szeletelve, 4 mogyoróhagyma apróra vágva, 4 újhagyma karikára vágva, 35 dkg padlizsán karikára vágva, 2 ek. thai zöld currykrém, 2 ek. thai szójaszósz, 1 tk. pálmacukor (vagy világosbarna, lágy cukor), 10 dkg kókuszkrém darabokra vágva, 1 ek. víz, 1 kis marék friss korianderlevél apróra vágva, néhány thai bazsalikomlevél apróra vágva, 1 kis marék apróra vágott petrezselyemzöld, 10 dkg ruccola, 2 ek. édes chiliszósz
Elkészítése:
Az olaj felét felmelegítjük egy wokban (vagy nagy serpenyőben), és az összes hagymafélét 1-2 percig sütjük, hogy kissé megpuhuljon, de még ne piruljon meg. Kivesszük, félretesszük.
Beletesszük a padlizsánkockákat (ha szükséges több adagban), és szükség szerint olajat is adunk hozzá. A padlizsánt ropogósra és aranybarnára sütjük.
Az összes padlizsánt és a hagymát visszatesszük a wokba, hozzáadjuk a currykrémet, a szójaszószt és a cukrot. Beletesszük a kókuszkrémet, a vízzel addig főzzük, míg feloldódik. Belekeverjük a koriander java részét, a bazsalikomot és a petrezselymet.
A ruccolát megforgatjuk az édes chiliszószban. A hagymás padlizsánsalatát megszórjuk a maradék zöldfűszerrel. A ruccolát mellé kínáljuk.
|