Burgonyakrémleves (4)
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 30 dkg borjúcsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 db tojássárgája, 1 dl tejszín, 1 db zsemle, 2 dkg só
Elkészítése:
A csontot, a zöldségeket és a zellert 1,5 liter vízben 2 óra hosszat főzzük.
A megtisztított és karikára vágott burgonyát 4 dkg vajban lepároljuk, utána a lisztet hozzákeverjük, rövid ideig pirítjuk, a leszűrt levessel felöntjük, fél óráig forraljuk és szitán áttörjük.
Tálalás előtt a tejszínben a tojássárgáját habverővel elkeverjük, és a nem forró levesbe öntjük.
A kockára vágott zsemlét 1 dkg vajban megpirítjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.
|