Diós majonézzel töltött cukkini
Hozzávalók 4 személyre: 4 kis cukkini, 7,5 dkg dió, 2 tojás + 1 tojássárgája, 4 ek. natúr joghurt, 2 cs. kapor, 1 mogyoróhagyma, 2 ek. citromlé, 1/2 tk. só, 1 cs. metélőhagyma, 2 tk. mustár, 8 ek. olaj, 8 ek. dióolaj, 1 gerezd fokhagyma, fehérbors
Elkészítése:
A kaprot lecsipegetjük a száráról, a félbe vágott mogyoróhagymával, a citromlével, a sóval és 5 dl vízzel összefőzzük. A cukkinit megfőzzük benne, majd hűlni hagyjuk.
A tojásokat a lében keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk és felkockázzuk. A kaprot és a metélőhagymát apróra vágjuk, a diót feldaraboljuk.
A tojássárgájából a mustárral, az olajjal, az összetört fokhagymával és a joghurttal majonézt keverünk. Hozzáadjuk az apróra vágott összetevőket, sózzuk, borsozzuk.
A cukkiniről leitatjuk a nedvességet, hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a magos belsejét, az üreget megtöltjük a majonézes salátával. Ízlés szerint megszórjuk a félretett hozzávalókkal.
1 adag: 580 kcal
|