Húsos palacsintatekercs
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg szárnyashús, 2 ek. olaj, 1 vékony póréhagyma, 1 piros kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 4 ek. ketchup, só, őrölt fehérbors, 10 dkg reszelt sajt; a palacsintához: 15 dkg kukoricaliszt, 10 dkg liszt, 2 tojás, 1 csipet curry, só, 1 tk. finomra vágott petrezselyem, olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst kevés sós vízben főzzük puhára, majd vágjuk nagyon apróra. Tisztítsuk meg a zöldségeket. Forró olajon futtassuk meg a finomra vágott pórét, majd tegyük rá az apróra vágott paprikákat, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a ketchupot, az összevágott húst és a hús főzőlevéből 1 dl-t. Egyet forraljunk rajta, majd hagyjuk hűlni.
A palacsintatésztához keverjük össze a lisztet, a kukoricalisztet, a tojást, a curryt, a petrezselymet és sózzuk meg. Öntsük fel 6-7 dl vízzel. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a tészta.
Kiolajozott, forró serpenyőben süssük meg a palacsintákat. Kenjük meg a töltelékkel, szorosan tekerjük fel, és szeleteljük fel. Tűzzük meg fogvájóval, és fektessük hőálló tálra, szórjuk meg a reszelt sajttal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben süssük 5-10 percig.
Egy adag: 620 kcal
|