Lecsós csirkeaprólék
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg csirkeaprólék, 1 lecsókonzerv, 2 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, 2 ek. olaj
Elkészítése:
Az aprólékot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és a megforrósított zsiradékban kissé átsütjük, majd kivesszük a húst.
A zsiradékban megpirítjuk az egyik fej apróra vágott vöröshagymát, ezt meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, és beletesszük az aprólékot. Megsózzuk, és kevés vizet aláöntve fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Közben az apró kockákra vágott szalonnát félig megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyra felszeletelt hagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáöntjük a lecsókonzervet, megsózzuk és félig puhára pároljuk.
Ha az aprólék már megpuhult, a lábos egyik oldalára húzzuk, a másik oldalára tesszük a félig kész lecsót, és fedő alatt - nem keverve, hanem a lábost rázogatva - készre pároljuk. Galuskával tálaljuk.
|