Pikáns sajtos fánk
Hozzávalók 45 darabhoz: 25 dkg liszt, 15 dkg reszelt sajt, 15 dkg vaj, 5 tojás, 1 cs. finomra vágott snidling, 1 cs. finomra vágott majoránna, 1 csipet só, bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
Forraljunk fel 2,5 dl vizet egy csipet sóval és a vajjal. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a lisztet. Addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Akkor keverjünk hozzá egy tojást.
A masszát tegyük át keverőtálba, és egymás után dolgozzuk bele a többi tojást. Fontos, hogy ezt ne egyszerre tegyük, hanem egymás után. Ha a massza már nem vesz fel többet, az ötödik tojást nem kell hozzáadni.) Ezután adjuk hozzá a sajtot, a snidlinget, a majoránnát, és a tésztát egy órát pihentessük.
A tésztából formázzunk kis golyókat. A felforrósított olajban (fritőzben 175 C°-on) kisebb adagokban 5-7 perc alatt süssük aranyszínűre őket. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni.
Kitűnő sörkorcsolya!
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc
Egy darab: 65 kcal
|