LEVESEK : Zsályás-fenyőmagos sütőtökkrémleves |
Zsályás-fenyőmagos sütőtökkrémleves
Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg sütőtök, 1 ek. vaj, 1 ek. olívaolaj, 1 marék rucola, 2 ek. reszelt parmezán, 2 ek. pirított fenyőmag, só, bors, friss zsályalevél, 1-1,5 l húslevesalaplé vagy víz
Elkészítése:
A tököt hámozd meg, kockázd fel, és 1-1 evőkanál vaj és olívaolaj keverékén közepes hőmérsékleten pirítsd meg. Szórd meg apróra tépkedett zsályával, sózd és borsozd, majd öntsd fel 1-1,5 liter alaplével vagy vízzel. Főzd puhára, és turmixold össze.
Tálaláskor szórj rá pirított fenyőmagot, parmezánt és rucolát.
1 adag: 415 kcal
|