Fűszeres rántott szelet
2010.10.13. 09:42
Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkemell, 2 tojás, 2-3 ek. tej vagy víz, 2 cs. petrezselyemzöld, 1 cs. metélőhagyma, sajt, liszt, zsemlemorzsa, só, olaj
Elkészítése:
Lebőrözünk, kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet és a nyolc húsdarabot vékony szeletté verjük, és a hűtőszekrényben egy óráig állni hagyjuk.
Két tojást simára keverünk két csokor finomra vágott petrezselyemmel meg egy csokor összevagdalt metélőhagymával, 2-3 evőkanál vízzel vagy tejjel hígítjuk és megsózzuk. A csirkeszeleteket először lisztbe mártjuk, majd a zöldfűszerekkel elkevert tojásba, végül fele részben reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsába. Bő, forró olajban mindkét felüket aranysárgára sütjük, de ügyeljünk, nehogy túlságosan megbarnuljanak, mert a sajt a sülés során megkeseredhet.
Burgonyapürével és salátával adjuk asztalra.
Itáliában, a fűszeres rántott szelet hazájában vajban szokták sütni, illetve nem csak csirkéből, hanem bárányból is készítik húsvét táján, sok helyütt még sajtmártást is kínálnak hozzá.
|