Kelbimbós rakott metélt
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg kelbimbó, 25 dkg rövid metélt tészta, 6 dkg vaj, 1 kis doboz sertésmájkrém, 10 dkg füstölt, darált főtt tarja, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd tört fokhagyma, pirospaprika, Piros Arany krém, őrölt bors, majoranna, ételízesítő, 1 kk. paradicsompüré, 1/2 dl feketekávé, 1 alma, 1 narancs, 2 dl sör, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1 kk. zsír, só
Elkészítése:
A vaj felén megpároljuk az apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk, megfűszerezzük. Beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a sört, a feketét, és lefedve 15 percig pároljuk. A májkrémet kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a darált tarját, az apróra vágott almát, a meghámozott, összevagdalt narancsot, és a kelbimbóra öntve még 5 percig pároljuk.
A sós tésztafőző vízbe borsónyi zsírt teszünk, kifőzzük benne a tésztát, és leszűrve 2 dkg vajjal elkeverjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, a tészta egyik felével "megágyazunk" benne, rátesszük a kelbimbós keverék felét, rá a tészta másik felét; végül befedjük a keverékkel. Megszórjuk reszelt sajttal, és meleg sütőben szép pirosra sütjük.
|