LAZAC : Roston sült lazacsteak |
Roston sült lazacsteak
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg zöld spárga, cukor, só, 2-4 ek. mascarpone, bors, citromlé, 2-2 ek. ketchup és fűszeres pesto, 4 szelet (egyenként kb. 18 dkg) lazac (bőrével)
Elkészítése:
Hámozzuk meg a spárga alsó harmadát, a fás végét vágjuk le. Öblítsük le, és 8-10 percig főzzük sós-cukros vízben, majd öblítsük le hideg vízzel. A spárga harmadát daraboljuk fel és pürésítsük a mascarponéval, ízesítsük sóval, borssal, citromlével.
Keverjük össze a ketchupot a pestóval. Öblítsük le hideg vízzel, majd törölgessük szárazra a lazacot. Kenjük meg a húsos felét vastagon a pesto-ketchup keverékkel, és a sütésig tegyük a hűtőbe.
Bőrös felével lefelé helyezzük a grillrácsra a halszeletet, süssük 2-3 percig, majd fordítsuk meg, és a húsos oldalát is süssük 3-4 percig.
Sózzuk-borsozzuk, majd göngyöljük alufóliába és 2-3 percig süssük a maradék spárgát.
A grillezett lazacszeleteket a spárgával és a spárgakrémmel kínáljuk.
|