Serpenyős sertésborda
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 80 dkg burgonya, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, őrölt kömény, só
Elkészítése:
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, sóval meghintjük, felhevített olajban elősütjük, majd az olajból kiemelve félretesszük.
A visszamaradt olajban megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felöntjük. Beletesszük a húst, a cikkekre vágott burgonyát, a kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot. Kevés köménnyel és sóval ízesítjük, majd lassú tűzön készre pároljuk.
Tálaláskor a serpenyős burgonyát a tányér közepére halmozzuk, a bordákat ráhelyezzük és paprikával, paradicsommal, petrezselyemzölddel díszítjük.
|