ELŐÉTEL : Padlizsános-juhtúrós lasagne |
Padlizsános-juhtúrós lasagne
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lasagne lap, 25 dkg koktélparadicsom, 70 dkg padlizsán, 30 dkg juhtúró, 4 evőkanál tej, 10 dkg spenót, snidling, 4 evőkanál olaj, őrölt bors, só
Elkészítése:
A padlizsánt vágjuk fél centi vastag szeletekre, sózzuk be, és hagyjuk állni. A juhsajtot keverjük össze a felaprított snidlinggel és a tejjel. (Ha nem kapunk friss lasagne tésztát, akkor több tejjel, hígabb masszát készítsünk.) Karikázzuk fel a paradicsomokat is. A lemosott padlizsánszeleteket roston süssük meg, majd borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk újra.
Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat: egy réteg tésztát, a sajtos szószt, a padlizsánt, a felezett paradicsomot, a spenótlevelet, aztán ismét tészta következik. A végén paradicsommal zárjunk, és kevés olajjal locsoljuk meg. Alufóliával lefedve, 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre süthetjük.
|