Teleky káposzta
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sertésborda, 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg füstölt hús, 20 dkg lángolt kolbász, 10 dkg rizs, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó kapor, 1 dl olaj, 1 kanálnyi liszt, borsikafű, bors, só
Elkészítése:
A káposztát feltesszük főni a szalonnával, füstölt hússal, és az apróra vágott hagymával. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi.
A rizst egy kevés vajban megpirítjuk.
A sertésbordát megsózzuk, és a kolbásszal együtt 4-4 darabra vágjuk. A bordákat és a kolbászokat forró olajban hirtelen megsütjük.
A megpuhult szalonnát és a füstölt húst kivesszük a káposztából. A káposztát liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, beletesszük a rizst és nagy lángon 30 percig forraljuk tovább, hogy a rizs megpuhuljon.
Tálaláskor a káposztát a tál közepére halmozzuk, ráhelyezzük a felszeletelt húsokat, pecsenyezsírral meglocsoljuk, és a sütőben jól átforrósítjuk.
|