Juhsajtos burgonyaszuflé
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg újburgonya, 15 dkg juhsajt, 1 dl tejszín, 2 darab tojás, vaj, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem, őrölt bors, só
Elkészítése:
Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le.
A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel.
Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal, és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.
|