Omlós almás kifli
Hozzávalók: a tésztához: 20 dkg búzaliszt, 5 dkg szójaliszt, 1/2 csomag margarin, 1/2 pohár zsírszegény tejföl, 1/2 csomag élesztő, 3-4 darab édesítő. A töltelékhez: 3 dkg búzacsíra, 30 dkg alma, 1/2 citrom héja, ízlés szerint őrölt fahéj, 4-5 darab édesítő
Elkészítése:
A töltelékhez a hámozott almát reszeld le, és saját levében párold meg. Ízesítsd kevés fahéjjal, reszelt citromhéjjal (ízlés szerint citromlével is), és keverd hozzá a szárazon megpirított búzacsírát.
A tésztához keverd el a kétféle lisztet és morzsold össze a margarinnal. Az élesztőt szórd bele a tejfölbe, keverd hozzá a porrá tört édesítőt, majd a liszthez öntve az egészet gyúrd össze. Vékonyra nyújtva, közepes méretű pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggas formákat belőle. A korongok egyik felére tegyél egy kávéskanálnyi tölteléket, a másik felét hajtsd rá, és a széleket kissé nyomkodd le. Előmelegített sütőben süsd világos rózsaszínűre.
|