Sajtos rakott zöldborsó
2010.04.11. 20:55
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg zöldborsó, 6 szelet csirke- vagy pulykamell, 3 szál sárgarépa, 30 dkg rizs, 3 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 10 dekányi reszelt sajt, kikenéshez margarin
60 deka kifejtett, megmosott zöldborsót, 30 dkg rizst és 3 szál megtisztított, kockákra vágott sárgarépát külön-külön megpárolunk.
Egy mély tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és egy sor főtt rizst terítünk bele, amit 2-3 dekányi reszelt sajttal meghintünk.
3 tojás sárgáját 2 deci tejföllel simára keverünk, és ezzel a sajtos zöldborsó tetejét meglocsoljuk.
Ezt követően egy sor kockákra vágott párolt sárgarépa következik.
A tetejére előzőleg olívaolajon átpuhított husiszeleteket fektetünk, melyeket zöldborsóval borítunk be.
Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére borsó kerül, melyet a maradék tojásos tejföllel nyakon öntünk és reszelt sajttal bőven meghintünk.
15-20 percre forró sütőbe toljuk, hogy kissé átsüljön, és a tetején a sajt megpiruljon.
|