PALACSINTA : Mogyorókrémes palacsinta (Oszvald Marika, Vacsoracsata) |
Mogyorókrémes palacsinta (Oszvald Marika, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 2 db tojás, 3 dl tej, étolaj, mogyorókrém
Elkészítési mód:
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, ízesítsük egy csipetnyi sóval. Kezünkkel készítsünk a közepébe egy mélyedést, majd üssünk bele két tojást. Öntsünk hozzá 0,5 dl félzsíros tejet és egy evőkanál étolajat. Kezdjük el habverővel keverni a közepétől kiindulva addig, míg a tojás, az olaj és a liszt összekeveredik, majd erősen keverjük sima tésztává. Utána kis adagokban keverjük hozzá a maradék 2,5 dl tejet.
Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, majd egy evőkanál olajjal csorgassuk meg. Öntsünk bele egy adag palacsintatésztát, és a szokásos módon süssük ki.
Még forrón mogyorókrémmel töltsük meg.
|