Mézes-szezámmagos csirke
2010.04.10. 00:28
Hozzávalók: egy csirkemell, a bundához: 1/2 csésze liszt, 1/4 csésze étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 2/3 csésze víz, só, bors. A mázhoz: 2 ek. méz, 2 ek. gyümölcscukor, fél csésze ketchup, 1 dl víz, 1 kanál szezámmag
Elkészítése:
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet majd bő olajban ropogósra sütjük.
A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik, majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot, egy kiskanálnyi csípős paprikakrémet és a kisült csirkefalatkákra öntjük.
Zöldséges párolt rizzsel tálaljuk.
|