Szejtán pörkölt bulgurral (Sütő Enikő, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 zacskó bulgur (búzatöret), 3 csomag koriander, 2 fej lilahagyma, 1 doboz koktélparadicsom, 2 zöld erős paprika, 1-1 sárga, zöld és piros pritamin paprika, 1 cs. menta, 1 cs. petrezselyem, 1 dl olívaolaj, 1 zöldcitrom leve
Elkészítési mód:
A bulgurt forrásban lévő vízben főzzük meg, majd 5 percig hagyjuk állni addig, amíg nem puhul meg. Az apróra vágott zöldségekkel keverjük össze 1 dl olívaolajban és a zöld citrom levével találjuk.
Szejtán pörkölt
Hozzávalók: 30 dkg szejtán (búzahús), 3 fej vöröshagyma, 2 üveg biolecsó (vagy saját készítésű), olaj, biovegeta
Elkészítési mód:
Olajon üvegesre párolt vöröshagymába tesszük a szejtánt és felöntjük biovegetás forrásvízzel vagy ásványvízzel. Kb. 7 percig fedő alatt pároljuk, majd biolecsóval összekeverjük és tetszés szerint tovább ízesítjük.
|