LEVESEK : Fehérrépás-almás krémleves |
Fehérrépás-almás krémleves
Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes fehérrépa, 2 közepes burgonya, 1 közepes alma, fél fej hagyma, 4,5 dl húsleves kockából, 1,5 dl tej, só, bors, szerecsendió, 1/2 dl tejföl, 2-3 dkg vaj
Elkészítése:
A vajon megpároljuk a felaprított hagymát. Rádobjuk a meghámozott, vékonyan felkarikázott fehérrépát, valamint a felkockázott burgonyát és almát. Átforgatjuk, pár percig pirítjuk. Felöntjük a levessel. Ha szükséges, megsózzuk, megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáöntjük a tejet is, és pürésítjük. Nem baj, ha picit darabos marad. Belekeverjük a tejfölt, ráreszeljük a szerecsendiót és sajtos pirítóssal tálaljuk.
|