LEVESEK : Zellerkrémleves (Mészáros Árpád Zsolt, Hal a tortán) |
Zellerkrémleves (Mészáros Árpád Zsolt, Hal a tortán)
Hozzávalók: 2 zellerszár, 3 hagyma, 2 fokhagyma, fél liter tejszín, 3 alma, 2 kanál keményítő, 15 dkg vaj, só, bors, füstölt sajt
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, és egyik részét gyufaszál méretűre, a másik részét pedig nagyobb darabokra vágjuk. Az almát szintén feldaraboljuk.
A hagymát összevágjuk, vajon megdinszteljük. Rátesszük a feldarabolt zellert és az almát, vízzel felöntjük és megfőzzük.
Amikor a zeller megpuhult, akkor sóval, borssal, tejszínnel bekevert keményítővel besűrítjük.
Vajon megpirítjuk a gyufaszál zellereket.
A levest a pirított zelerrel és a reszelt füstölt sajttal kínáljuk.
|