MEXIKÓI : Avokadókrém (Guacamole) (Horváth Éva, Vacsoracsata) |
Avokadókrém (Guacamole) (Horváth Éva, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 2 db érett avokadó, fél db zöldcitrom, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors
Hámozzuk meg az avokadókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra, és utána tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.
Hámozzuk meg a citromot úgy, hogy a fehér héját is vágjuk le, majd kockázzuk fel és tegyük az avokadóhoz. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd ízesítsük kevéske sóval és darált borssal.
Kapcsoljuk be a gyorsvágó gépet, majd pépesítsük finomra. Tálaljuk kis tálkákba és melléje pirítóst kínáljunk.
|