LEVESEK : Zöldborsós burgonyaleves (2) |
Zöldborsós burgonyaleves (2)
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fejtett zöldborsó, 1 hagyma, 4 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 l zöldségleves, 1,5 dl tejföl, 2 ek. olívaolaj, 1 tk. koriander, 1 tk. ételízesítő, só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a zöldborsót és az áttört fokhagymát. Néhány percig pároljuk, majd felöntjük zöldséglével (leveskockából) és megfűszerezzük. Kb. 20-25 perc alatt a hozzávalókat puhára főzzük.
Amikor elkészült, tejföllel ízesítjük és apróra vágott snidlinggel, pirospaprikával megszórjuk a tetejét.
Szezámmagos zsemlével kínáljuk.
|