Narancstorta sütés nélkül
Hozzávalók: 1 kg narancs, 4 doboz (100 g-os) babapiskóta, 6 tojássárgája, 1 cs. vaníliás cukor, 0,5 l tej, 0,5 l tejszín, 6 ek. cukor, 3 kk. porcukor, 2 dkg zselatin, narancslé
Először elkészítjük a torta krémjét: 6 db tojássárgáját 1 csomag vaníliás cukorral és 6 kanál cukorral jól kikeverjük. Ehhez lassan hozzáadjuk a fél liter felforralt tejet, és visszatéve a tűzre addig keverjük, amíg „vastagodni” kezd. (Vigyázzunk, nehogy összemenjen.) A krémet kicsit forraljuk, és rögtön levesszük a tűzről.
A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk és felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, és a krémhez öntjük. Többszöri keveréssel hagyjuk az így kapott töltelék krémet kihűlni.
Addig felverjük a fél liter tejszínt a 3 kávéskanál porcukorral. Ha a krém kihűlt, ezt is összekeverjük vele.
Egy 3 literes lábast vagy tortaformát megnedvesített nejlonnal kibélelünk. A forma aljára és oldalára egy sor vékonyra felszeletelt narancsot teszünk. Erre kerül egy sor narancslébe mártott piskóta és a krém egy negyed része. Ezt ismételjük még kétszer, majd az így összeállított tortánkat hűtőszekrénybe tesszük másnapig, hogy könnyen lehessen majd szeletelni.
Tálaláskor a lábast felfordítjuk, tortatálcára tesszük, és levesszük a nejlont. Tejszínhabbal a tetején fogyasztjuk.
|