BORJÚ : Tárkonyos borjúpörkölt (Dombóvári Vanda, Vacsoracsata) |
Tárkonyos borjúpörkölt (Dombóvári Vanda, Vacsoracsata)
Hozzávalók: borjúcomb, 4 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd aprított fokhagyma, pirospaprika, erős pista, paradicsom, fehér paprika, só, 2 dl húsleves, egy csipetnyi tárkony, majoranna
Elkészítési mód:
Borjúcombot apró kockákra vágva tetemes mennyiségű vöröshagymában sokáig párolunk, hogy a szaft jó sűrű legyen. Rakhatunk még bele 1-2 gerezd aprított fokhagymát is.
Üvegesedés után meghintjük jófajta pirospaprikával és egy kis erős pistával. Vízzel dúsítjuk, majd friss paradicsomot, fehér paprikát teszünk bele. Utána egy kis sót és egy csipetnyi tárkonyt is beletehetünk, majd egy kevés majorannát.
|