LEVESEK : Sültpaprika-krémleves (Dombóvári Vanda, Vacsoracsata) |
Sültpaprika-krémleves (Dombóvári Vanda, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 7 pritamin (vagy piros kaliforniai) paprika, 2 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál friss gyömbér, 1 teáskanál köménymag, 5 db sárgarépa, 2 teáskanál cukor, 425 g paradicsompüré, 6 dl víz, 300 ml tejszín, só, fehér bors
Elkészítési mód:
A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk.
Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagokat megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk.
Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a végén megcukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, egy szitán pedig átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.
|