Vörösboros marharagu
Hozzávalók: 75 dkg marhalábszár, egy evőkanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, két fej vöröshagyma, két sárgarépa, két paradicsom, két gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, só, törött fekete bors és vörösbor szükség szerint
Elkészítés:
A zsírban megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, beletesszük a cikkekre vágott hagymát, a négybe vágott répát, a cikkekre vágott paradicsomot, a fokhagymát meg a zöldpetrezselymet. Megborsozzuk, és ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk.
Belerakjuk a nagy kockára vágott húst, és leöntjük annyi borral, hogy ellepje. Nagyon lassú tűzön, a lábast időnként rázogatva, jó puhára pároljuk, végül a zöldpetrezselymet kidobjuk belőle, a húst rövid lére sütjük és spagettivel, szarvacskával vagy galuskával tálaljuk.
|