Meleg csirkemáj saláta
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemáj, 8 dkg bacon szalonna, 1/2 tk. frissen ôrölt fekete bors, ízlés szerint só, 2 cl. konyak vagy vermut, 2 gerezd fokhagyma, 1 evôkanál borecet, 2 db salottahagyma, 2 fej jégsaláta, 10 dkg friss spenót
Elkészítés:
A csirkemájat átnézzük, hogy nincs-e rajta epe, vagy epétôl származó sárgás elszínezôdés. Ha van, ezeket a részeket kivágjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Serpenyôben a kis kockákra vágott bacon szalonna zsírját kisütjük, majd üvegesre pirítjuk benne a felszeletelt hagymát, fokhagymát. Erre dobjuk rá a májat, fekete borsot, rálocsoljuk az alkoholt, és az ecetet. Megsózzuk, s nem kell aggódnunk, ugyanis tévhit, hogy a sótól lesz kemény a csirkemáj. A titok, hogy ne süssük túl sokáig! Rövid ideig pirítsuk, csak amíg véres a máj.
A megmosott, összeszeletelt jégsalátára, és leszárazott spenótlevél ágyra öntjük a májat, és melegen, frissen fogyasztjuk.
Ennek a salátának nem kell külön ízesítés, mert a fûszeres, alkoholos, ecetes szaft átjárja, ízesíti a salátát.
|