SALÁTÁK : Zellersaláta tojásos öntettel |
Zellersaláta tojásos öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál apróra vágott zellerlevél
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Tésztaszűrőbe téve 1-2 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojásokat keményre főzzük, majd a héjától megtisztítjuk és villával összetörjük. Hozzáadjuk a kefirt, a porcukrot, a citromlevet, kevés sót és simára keverjük:
A kihűlt zellercsíkokat óvatosan a kefires öntetbe forgatjuk, apróra vágott zellerlevéllel megszórjuk.
Tálalás előtt 2-3 órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
|