Gesztenyés csirkemell
2010.03.27. 23:55
Hozzávalók: 20 dkg tisztított gesztenye, 4 nagy csirkemellfilé, 20 dkg darált sertéshús, 2 kk. margarin, 1 tojás, fél deci tejszín, 5 ek. olaj
A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3-as fokoztat) előmelegítjük. A gesztenyéket bevagdossuk, és addig sütjük, amíg a vágások mentén szét nem nyílnak.
A húsfiléket mindkét oldalukon vékonyra kiveregetjük. A gesztenyét kivesszük a sütőből, leszedjük a héját, és kevés sós vízben a margarinnal együtt puhára pároljuk. Teljesen elfőzzük a levét, és összetörjük a gesztenyét.
A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát.
A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tekercseket minden oldalukról szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal – kevés vizet is öntsünk alá – és alufóliával letakarva a sütőben puhára pároljuk (kb. 25-30 perc). Időnként a levével meglocsolgatjuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát és további, kb. 10 perc alatt megpirítjuk.
Sült vagy tört burgonyával tálaljuk.
|