HURKA : Véres hurkás rösztitál |
Véres hurkás rösztitál
Hozzávalók: 50 dkg véres hurka, 50 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ½ csokor petrezselyemzöld, 1 ek. vagy zsír, só, bors, majoránna
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, utána karikára vágjuk.
A hurka bőrét lehúzzuk, felszeleteljük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat vagy a zsírt, és üvegesre pirítjuk benne a kis kockákra aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és kissé megfuttatjuk benne. Belekeverjük a véres hurkát is, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit is. Mindezt jól összekeverjük, néhány percig sütjük, hogy szép sült kérge legyen, azután sóval, borssal, majoránnával megfűszerezzük és felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
|