Zöldséges rétes 2
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 40 dkg vegyes leveszöldség, 2 egész tojás, 4 csapott evőkanál búzadara, 1 csokor petrezselyemzöld, fél dl olaj, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors
Elkészítés:
A rétes töltelékéhez a zöldséget megtisztítom, és az almareszelő durva fokán lereszelem.
A tojást habosra verem, belekeverem a búzadarát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítem, végül a reszelt zöldséget is belekeverem.
A réteslapokat szétnyitom, kettőt használok egy rúd réteshez. Közüket olajjal bekenem, és a töltelék felét egy csíkban a szélére kenem, majd a rudat felcsavarom. A másik két réteslapot ugyanígy elkészítem, végül a két rudat olajozott sütőlemezre fektetem.
Tetejüket is megkenem olajjal, és az előmelegített, forró sütőben pirosra sütöm.
|