Ördögborda
Hozzávalók: vékonyra klopfolt sertéskaraj csont nélkül, Erõs Pista, füstölt sajt (reszelve), Knorr zellerkrémpor, panírozáshoz liszt, tojás, morzsa
Elkészítés:
A vékony karajszeleteket vékonyan megkenjük Erõs Pistával, megszórjuk a reszelt sajttal, felgöngyöljük. Ha félünk a széteséstõl, szúrjuk meg hústûvel vagy fogvájóval, de ezeket a "kellékeket" tálalás elõtt szedjük ki!
A lisztbe fele-fele arányban belekeverjük a zellerkrémport, és a továbbiakban ugyanúgy panírozunk, mint hagyományosan (zelleres liszt-tojás-morzsa). Nem túl forró olajban sütjük. (Ha gyerek is eszik belõle, akkor a Pista helyett használjunk Édes Annát.
Párolt rizzsel, sült burgonyával vagy majonézes krumplisalátával tálaljuk.
|