PULYKAMELL : Konyakos pulykamell vietnámi zöldséges rizzsel (Kinter Oszkár - Hal a tortán) |
Konyakos pulykamell vietnámi zöldséges rizzsel (Kinter Oszkár - Hal a tortán)
Hozzávalók: 1,5 kg pulykamell, 10 dkg vaj, 0,5 l száraz fehérbor, 1 dl konyak, só, bors, liszt
Elkészítése:
A pulykaszeleteket 1 nappal főzés előtt száraz fehérborban áztatjuk.
Sütés előtt kivesszük a pácból, megsózzuk, borsozzuk, liszttel meghintjük. Ezután 10 dkg vajon pirosra sütjük, és ugyanebben az edényben (miután minden hús megsült) felengedjük ugyanazzal a borral, amiben pácoltuk, úgy, hogy éppen csak ellepje. 30 percig fedő alatt pároljuk.
Miután a hús megpuhult, levesszük róla a fedőt, hogy elfője a levét. Ezután ráöntjük a konyakot és gyufával meggyújtjuk.
Köret: wokban vietnámi zöldségkeveréket pirítunk, amit rizzsel és egy kis szójával összekeverünk.
|