Tárkonyos bárányleves
Hozzávalók: 80 dkg báránylapocka, 20 dkg vöröshagyma, 5 dkg zsír, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor tárkonylevél, 2 ek. tárkonyecet, só, 1 babérlevél, 1 citrom leve, 4 dkg liszt
Elkészítés:
A báránylapockát kicsontozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A bográcsban vizet forralunk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, és babérlevéllel fűszerezzük. Beletesszük a húst, öt percig főzzük, majd kivesszük és hideg vízben átmossuk.
A bográcsot átöblítjük, beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, tárkonylevelet, majd készre pároljuk. Az elpárolgott vizet pótoljuk.
A lisztet kicsi vízzel és a tejföllel csomómentesre keverjük, majd kavargatás közben a levesbe öntjük. Újra összeforraljuk, tárkonyecettel ízesítjük. A tojássárgáját a maradék tejföllel kikeverjük, kevés forró lével hígítjuk, majd lassan a levesbe csorgatjuk.
|