Sörös marharagu
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sovány marhahús, 2 fej vöröshagyma, 3 dl barna sör, 4-5 szál sárgarépa, 1 kg apró krumpli, 1 evőkanál borecet, 1-2 babérlevél, 1 csokor zöldpetrezselyem, 3-4 evőkanál olaj, 1 kiskanál rozmaring (vagy majoránna), ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
A húst vágjuk kockákra, majd szórjuk meg sóval, és olajon alaposan pirítsuk meg.
Vegyük ki, majd a visszamaradt olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Szórjuk meg a fűszerekkel, majd tegyük vissza a húst is, öntsük fel a sörrel és kevés vízzel.
Kis lángon főzzük 1,5 órát, ezután tegyük bele a feldarabolt répát és a krumplit, főzzük még 30 percig.
Bográcsban is elkészíthető.
|