Paradicsomos rakottas
Hozzávalók 4 személyre: 2 fej hagyma, 75 dkg paradicsom, 75 dkg cukkini, 10 dkg téliszalámi, 2 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tej, 2 db tojás, 1 csipet szerecsendió, 5 dkg gouda sajt, 2 ek. margarin + a forma kikenéséhez, bazsalikomlevelek
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
A paradicsomot, a cukkínit megmossuk, kb. fél cm vastag karikákra szeleteljük.
Kikenünk margarinnal egy tűzálló tálat, belerétegezzük a cukkínit, a paradicsomot és a szalámit, két szelet kivételével. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, elkeverjük a tejjel, a tojással, és a sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tojást felverve keverjük a masszához.
A sajtot nagy lyukú reszelővel a rakottasra reszeljük, ráöntjük a fűszeres tejet, apróbb darabokban a margarint is rászórjuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük.
Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
|