NAGYKOCKA : Juhtúróval sült tészta tejföllel, pirított hagymával |
Juhtúróval sült tészta tejföllel, pirított hagymával
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg Gyermelyi 4 tojásos fodros nagykocka, 800 g juhtúró, 8 dl tejföl, 300 g húsos szalonna, 2 fejhagyma, 1 cs. snidling, só
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk és kipirítjuk, majd leszűrjük.
A zsírján aranysárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, majd a tűzről levéve beleszórjuk a gorombára vágott snidlinget.
A kifőtt, leszűrt tésztát összekeverjük sóval, morzsolt túróval, a pirított szalonnával, és 5 dl tejföllel. Hőálló tálra tesszük, és sütőben megpirítjuk.
Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel és a pirított hagymával.
|