SERTÉSSZŰZ : Szűzcsíkok aszalt paradicsommal, orsó tésztával |
Szűzcsíkok aszalt paradicsommal, orsó tésztával
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg Gyermelyi 4 tojásos orsó tészta, 1 kg szűzpecsenye, 10 szál zöldhagyma, 150 g parajlevél, 150 g aszalt paradicsom, 400 g paradicsom, 2 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 50 g kapribogyó, só, darált bors, 10 szál kakukkfű
Elkészítés:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.
A húst megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk. Vékony csíkokra vágjuk. Az olaj felén, erős lángon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és egyből hideg vízben lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd daraboljuk.
Az olaj másik felén megfuttatjuk a szeletelt zöldhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, a lelevelezett kakukkfüvet, és a durvára összevágott kapribogyót. Összeforgatjuk.
Hozzáadjuk a parajleveleket (ha erősek a levelek forrázzuk le). Sózzuk, borsozzuk.
Amikor a paraj összeesett, belekeverjük az összevágott aszalt paradicsomot és a friss paradicsomot.
Amikor rotyog, hozzáöntjük a félretett húscsíkokat, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből és összeforraljuk.
Összekeverjük a kifőtt, de nem lemosott tésztával, ha szükséges fűszerezzük, és tálaljuk.
|