SALÁTÁK : Balzsamecetes céklás tésztasaláta füstölt nyelvvel |
Balzsamecetes céklás tésztasaláta füstölt nyelvvel
Hozzávalók 4 személyre: 200 g sült vagy főtt cékla, 200 g jégcsap retek, 200 g uborka, 300 g paradicsom, 10 szál zöldhagyma, 500 g főtt füstölt nyelv, 2 dl olívaolaj, 1 dl balzsamecet, só, darált bors, ízlés szerint zöldsaláta, 500 g főtt Gyermelyi 4 tojásos Kagylótészta
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, az uborkának kikaparjuk a magjait, és mindent vékony metéltre vágunk.
A paradicsomnak eltávolítjuk a héját, kikaparjuk a magjait, és gerezdekre vágjuk.
A zöldhagymát szeleteljük.
Összekeverjük az olívaolajat, sót, borsot és a balzsamecetet, majd a zöldségekre öntjük.
Hozzákeverjük a tésztát és tetszés szerinti zöldsalátára tálaljuk.
A nyelvet vékonyan a saláta tetejére szeleteljük.
|