Tejszínhabos ribiszkekrém
Hozzávalók: 20 dkg ribizli, 3 dl ribizlizselé, 20 dkg cukor, fél citrom leve, 1 púpozott ek. zselatin, 3 dl tejszín
Elkészítése:
A cukrot 1 deci vízben a gyümölcszselével és a citromlével simára keverjük. A feloldott és leszűrt zselatint hozzáadjuk, és végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
Talpas poharakba vagy üvegtányérokba osztjuk. A tetejét szép ribiszkeszemekkel díszítjük, és a krémet behűtjük.
Babapiskótával kínáljuk.
(Ha nincs ribizlizselénk, 1 kiló ribizliből és 80 deka cukorból készíthetünk. A ribizlit 5-10 percig pároljuk, majd áttörjük és megmérjük. A cukrot hozzáadjuk, és állandóan kevergetve tovább főzzük, amíg a tányérra cseppentett ribizli kocsonyásodni nem kezd.)
|