Finom ribizlis gyümölcskenyér
Hozzávalók: 25 dkg vaj/margarin, 10 dkg kristálycukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 csipet só, 1 tk. sütőpor, 20 dkg ribizli, 5 dkg mazsola, 5 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs, 10 dkg apróra vágott hámozott mandula, 2 ek. reszelt citrom- vagy narancshéj, 2 ek. citrom- vagy narancslé
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat.
Összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, azután belekeverjük a gyümölcsöket, a levet, és végül a vajas-tojásos keverékkel összevegyítjük.
Kivajazott őzgerinc formában kb. 1 órát sütjük közepes forróságú sütőben.
Mielőtt kivennénk a sütőből, tűvel a közepébe szúrunk.
Alufóliában hetekig friss marad.
|